Praktik & examensarbete

Vill du få värdefulla erfarenheter i en spännande bransch? För dig som student finns det inom VK Media många olika möjligheter vid uppsats, praktik, projekt och examensarbete.

På våra redaktioner
På VK Media värnar vi starkt om att bidra till framtidens generation av journalister, en central del för att bevara oberoende och kvalitativ lokal journalistik för alltid. Vi tar årligen emot många praktikanter på våra redaktioner, både för kortare och längre praktikperioder.

En praktikplats hos oss är en möjlighet att få prova vara på olika avdelningar inom en redaktion och skriva många sorts texter, alltifrån reportage till nyheter. Längre perioder kan komma att avslutas med ett eget gräv. Du får en handledare och nyhetschef som kommer med daglig värdefull feedback och en längre genomgång veckovis.

Vi tar emot studenter med relevant eftergymnasial utbildning inom journalistiken. Skicka in ditt CV, varför du vill göra din praktik just hos oss och annat du tycker att vi bör känna till om dig!

Klicka här för att läsa mer

På vår utvecklingshub
På VK Media Next jobbar alltifrån webbutvecklare och ux-designers till analytiker och affärsutvecklare. Ett gäng engagerade och ambitiösa tjejer och killar som tillsammans styr framtidens sätt att ta del av trovärdiga lokala nyheter.

Som student på VK Media Next får du möjlighet att vara i en miljö som präglas av allt från toppmodern webb- och apputveckling till AI och Machine Learning med massor av data. Vår arkitektur är utvecklad för att skapa förutsättningar för skalbarhet, maximal prestanda, möjlighet till avancerad personalisering och en optimal upplevelse. Alla våra tjänster och produkter byggs ur ett kund- och användarperspektiv och är därför under konstant förnyelse och vidareutveckling där UX alltid har en viktig roll. Vi jobbar snabbt och effektivt i agila team med korta ledtider och tror på att kreativitet (och kaffe) är ett viktigt inslag i vardagen.

Nyhetspulsen från redaktionerna är ständigt närvarande och genomsyrar en stor del av vårt arbete – något du garanterat kommer att märka av.

För att göra praktik eller exjobb hos oss går eller har du en relevant utbildning, t.ex inom:

  • Systemvetenskap
  • Datavetenskap
  • Interaktion och Design

Vi ser gärna att du kan vara hos oss över en period om minst två månader, en fördel är om du kan vara på plats i våra lokaler i Umeå.

Klicka här för att läsa mer

På våra övriga avdelningar
Det händer att vi kan ta emot studenter även till övriga delar av organisationen. Vi har en bred verksamhet med avdelningar inom alltifrån marknadsföring, försäljning, hr, ekonomi och IT till kundservice, annonsproduktion och vårt tryckeri.

Skicka in en ansökan inom vilken avdelning du är intresserad av, så återkommer vi till dig om en möjlighet dyker upp!